CANTADA YENI SOLUKLAR

Zaman icerisinde doymak midir, yeterince ortamim olmamasindan midir, ederinin uzerinde artan fiyatlardan midir, eskileri hep daha cok begenmemden midir bilmem ama benim cantalara hevesim kalmadi. En son aylar once bir Dragon Diffusion attim alisveris sepetime. Odemeye gecerken baktim baktim, hic canim cekmedi, odemeden ciktim sayfadan. Geri dönüp kırmızı bir loafer aldım gerçi :) aynı loaferı ikinci alışımdı çünkü nuamrasını bir türlü tutturamadım. Italyan ayakkabı markası Scarosso’nun şu ayakkabısı bhsettiğim. Üçüncü seferde umarım.

Ama sizin belki hala çanta hevesiniz vardır. Türkiye’de herkesin elinde aynı çantaları görmekten sıkılmışsınızdır belki, malum sahtesi gerçeği dolu ortalık. Bana kalırsa artık tasarımcı çantası takmak lüks falan değil. Çok ulaşılabilir oldu. Maddi anlamda ne lüks derseniz, bence mücevher. Ama yine öyle Cartier bileklikler falan değil. Az bulunan, özgün tasarımlar. Mesela Urart’ın takıları. Bütçenize göre sonu olmazan bir derya mücevher dünyası tabi ben daha orta sınıfa hitap edenlerden bahsediyorum. Ama orda da çok ayağa düşmüş parçalara para vermemenizi, anam babam usulü bilezikti, Trabzon’du, Adana burmaydı gibi yurdum parçalarına yatırım yapmanızı tavsiye ederim. Neyse bu konu ayrı bir postu hakeder.

Biz gelelim çantalara. Metier London uygun fiyatlı olmasa da dehşet pahalı da değil. Üstelik şimdilik fazla da yok ortalıkta. Alttaki yeşil kulvarındaki en iyi çanta hala Louise Vuitton Sophia Coppola’dır.  

İtalya’dan Marta Ray markası ile devam edelim. Aslında ayakkabıları ile meşhur bir marka Marta Ray. Ancak uygun fiyatlı deri el çantaları da üretiyor. Tereyağ yumuşalığındaki derileri sevenler baksın.


Türkıye’een favorilerim Manu Atelier ve Misela. Mehry Mu da seviyorum ama maalesef çok kaliteli bulmuyorum. Fiyat kalite performansı düşük o yüzden bir kez aldım, bir daha almam.



Yine İtalya’dan uygun fiyatlı bir marka ile devam edelim. Amira Bags

Weekenderlarına ve ama özellikle clutchlarına bayıldıgım bir marka TramontanoTarihi 1865 yılına kadar uzanan bir Napoli markası. 



No21 ya da Numero Ventuno’da da zaman zaman çok güzel çantalara denk gelebilirsiniz. Kıyafetleri de çok güzel. Benim çok sevdiğim bir kırmızı bucket çantam bu markadan. Coccinella da Almanya’da çok yaygın olan iyi kaliteli erişelebilir çanta markalarından biri. Cuyana da nefis deri çantalar yapan bir San Fransisco markası ondan da eski blogumda bahsetmiştim.   Demellier de yine makul fiyatlı şık deri çantaları olan bir marka.

Biraz farklı olsun biraz daha öderim diyenler için de  Susan Szatmary Isveç’ten nefis bir marka.


Ben hala en çok sepet çanta, New Yorker bez çanta, ciddi okazyon için siyah Mulberry Bayswater, günlük terayağ derili eski Balenciga city bagleri, akşam için minik Louise Vuitton’u, carry on olarak Longchamp’in naylon weekender’ını ve şehir gezileri için Celine trio’yu kullanıyorum. Diğerleri genelde dolap bekliyor. Çanta dediğin iyi dikişli olsun, gerçek deri olsun markası hiç mühim değil açıkçası. Hatta ne kadar artisanal ne kadar yerel ne kadar markasız o kadar iyi bana kalırsa. Kardeşim mesela en güzel çantaları Viyana bit pazarından bulmuştur. Kaplumbağa derisi bile vardı, öyle güzel ve eşsiz parçalar için biraz zaman biraz da göz lazım tabi. Var mı sizin eklemek istediğiniz alternatif çanta markaları?


Yorumlar

Serra dedi ki…
Takilarda (yaz oldugu icin birazda):

- maison d (paris)
- ivarene
- mariha
- pascale monvoisin
- babamin kehribar tesbihleri
- 80‘lerde moda olan, bi kolyeden digerine taktigim koca bir bijuteri mavi boncugu
- 80‘lerin altin zincirleri
- la brune & la blonde
- tamara comolli kolyeleri
- ole lynggaard (herseyi)
- dün gece bulgari‘nin diva‘s dream kolye ve küpelerine yükseldim… hafif arabesk ve cok matchy matchy ama sanki düz bi elbise ile
Güzel duruyor.


Cantalarda (offfff… iste bu benim hassas noktam… insan 15 günlük seyahate 7 canta ile mi cikar?! 😂 valizin gerisi kot ve tshirt sadece ama canta benim hassas noktam)
- lv 90‘lar epi her renk. 2023‘te kirmizi bi epi speedy, bu bahar taaaa japonyalardan sifir ciziksiz 95yilina ait sari bucket bag aldim. Bu aralar cizigi olmayan her vintage bag‘e yükseliyorum. Bunun valizlerininde koleksiyonunu yapacagim, 50-55 ciziksiz güzel sartlarda bakilmis her renkli epi basimin tacidir.
- var bi hayalimiz; artik 40‘larinda bir baggyan olarak, bi lady di istiyorum. Ama bakalim:) malum, haberlerden sonra biraz irite oldum ama dior is dior..
- sergio‘nun teyzesi nina‘ya harika bir canta ordürdüm:) modeli anatol bags‘den bulduk:) saplarini takar takmaz kullanacagim:)
- sans- arcidet cantalarada bayiliyorum ama ben hasir cantayi is hayatinda cok kullnamyiorim.
- ayni sekilde wayuu cantalarin hastasiyim ama vucut tipime uymuyor.
Zeynep dedi ki…
Serra, takalar icin cidden ayrı bir post yapayım ben. Ama ole lynggaard cidden ben de cok beğeniyorum ve son deniz serisi balıklı maliki pek hoşuma gitti. Senin canta benim ayakkabı ben de en az 3-4 çift götürüyorum haftasonuna bile. LV Epi sari her zaman favorim benim de.

Popüler Yayınlar