Hikayeni Yeniden Yaz

Farkettiniz mi, birilerine hayat hikayenizi anlatırken, zaman icinde hikayenizin değiştiğini? Her seferinde bambaşka bir hikaye anlatiginizi? ve hepsinin doğru oldugunu?

Iyilesmenin yollarından biridir ayni zamanda, hikayenizi anlatmak. Hayatinizin dönemine göre, o hikayede odaklanılan konular farklılık gösterir. Odaklariniz değişir, hikaye de değişir. Ama hepsi doğrudur.

Bir seyler yolunda gitmiyorsa belki de hikayeyi değiştirmenin vakti gelmiştir.

Frederic Edwin Church, Buzdagi, 1891 

"Degerli yolculukların kolay olmasını beklemeyin" demisti bir yerlerde Alain de Button. 

Orta yas krizi dediğimiz seyin tam da hayatimizin her zaman ne kadar istikrarlı bir sekilde yükseldiğini ve orta yasa geldigimizde durgunluğa ulastigini sandigimiz şey oldugunu düşünüyorum. Ve hayatin bundan sonrasının da bu sekilde devam edeceğine dair bir korku ve umutsuzluk geliştiriyoruz. Oysaki hayati farklı tanımlayınca, hayatin istikrarlı bir büyüme degil, düzensiz, inişli cikisli büyüdüğünü farkettim. Hayat her zaman güvende hissetmek anlamına gelmese ne olur?* Onun yerine dogmaların tekelerlerinden inip pratik ya da gerçekçi olanın disinda bir seyler deneyerek inişli cikisli ama keyifli bir gezinti anlamına gelse?*

Islerin kötü gideceğini kabul etsek fakat bu, hayatin güzel kisimlari olsa; icinde imkan ve büyüme tohumlarını barındıran en büyük basarisizliklar olsa?

Bana hayatin sikici yanlar yerine güvensiz, kuralları yıkan, dogmaları sorgulayan hayatin heyecanını ve coşkusunu verin.

O zaman, orta yas krizi ile basa cikmanin ilk kuralı gelsin. HIKAYENI DEGISTIR.

Bonus: Dogmalardan kurtul, risk al, güvende olmayı abartma, cesur ol!

*Vishen Lakhiani, Olağanüstü Yasamlar icin Olagandisi Kurallar, Ganj Yayincilik, 2026, s. 32.

Yorumlar

Popüler Yayınlar