Maharani

Daha obce yer bulamafigimiz Maharani hint lokantasina gittik dun aksam. Bremen'de. Yani benim bu halde ne isim var hint lokantasinda ama degil mi? Alexander iki porsiyon yemek zorunda kaldi. Ben de sadece pilav ve ekmek yiyebildim. Bu bana bir ders oldu persembe aksami Istanbul'da gidip de pismis susi yemegi planladigim Zuma rezervasyonumuzu iptal ettik. Dogumdan sonra artikin. 
Bu aslinda benim yemegimdi. Kirmizilar tavuk. 
Bu da sosu

Bu Ale'nin yemegi

Yorumlar

Hint yemegine bayilirim. Cok guzelde curry yaparim. Burasi cok mu yogun oluyor da daha onceki gidisinizde yer bulamadiniz? Rezervasyon sart mi?
Zeynep dedi ki…
Aaaa curry tarifini yazar misin bir gun bloguna lutfen :) evet evet rezervasyonsuz yer bulmak zor, ozellikle haftasonu. Bremen'in en iyi hint lokantasi anladigim kadariyla.
Tabi ki seve seve!!!

Bende iki tip curry tarifi var. Birincisinde baharatlari kendim karistirip curry paste i kendim yapiyorum. Bunun bir avantaji var, acisini kendime gore ayarlayabiliyorum. Dezavantaji su oluyor, tariflerde gordugumu her an yapamiyorum. Evde ne baharatlari varsa onlari kullanmak zorunda kaliyorum, eger degisik bir baharat gerekecekse oncesinden en az bir 70-80 km gidip asya market bulmam gerekebiliyor.

Bir digeri de pratik olani.Curry Paste'i asya marketlerden hazir alip(http://kizkizatoplandik.blogspot.co.uk/2012/08/mutfak-haul.html) uzerindeki tarife gore yapiyorum.
Verdigim linkteki fotografta ust taraftakiler hint currysi, asagi taraftaki golden curry lerse japon currysi. bunlari ozellikle Turkiye'den misafir geldiginde kullanmayi cok seviyorum. Cunku hem cok pratik oluyor, hemde cok aci olmuyorlar.

Ev yapimi curry tarifini uzun uzun yazmaya calisacagim.


Popüler Yayınlar