30 Ocak 2013

Balkabagi Corbasi

Internette biraz aradim, sizden de ses cikmadi, en sonunda bu tarifte karar kildim http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/corbalar/balkabagi-corbasi
Gel gorki sebze veya tavuk suyum olmadigi icin ben bir tane kereviz sapi ve bir kucuk havuc da ekledim. Yildiz anason koymadim zira biz sevmiyoruz. Bu arada bu sefer ilk defa rende muskat kullandim. Hazir aldigimda arasinda ciddi bir fark var. Bundan sonra sadece butun muskat alip rendeleyerek kullanacagim. Ayrica cok az kori, karabiber, tarcin ve tuz koydum. Bakalim nasil olacak? Sonucu bildirecegim.
Gecen sefer buhar firininda yaptigimiz kiymali karnibaharin sonucunu bildirmemistim simdi bildireyim. Karnibaharlae mukemmel oldu. Hafif diri, sekil muntazam. Ger gorki kiyma dagilmadigi icin obek obek pismi ve sert olmus. Ha keza soganlar da oyle. Sosunu iyi ki koymusum yoksa bayaa tatsiz tuzsuz saglikli birsey olacakti. Ben de bir dahaki sefer icin soyle dusundum. Tavada sogan ve kiymayi kavuracagim. Sonra tepsiye dizdigim sebzenin uzerine kavrulmusu koyacagim. O sekilde daha guzel olacak bence. Fakat buhar firini biz mucizeymis. Biran once kendisini cozup isleri ilerletmem lazim.
Cok sulu yapmisim. Bardagim kucuk diye iki barbak fazla koymusum. Halbuse sulandirmak kolay az koysana. Neysem sonuc budur. Suyu az olsa guzel olacakmis ama.
Edit: kereviz sapi digerleri kadar cabuk pismedigi icin onlari attim. Yani sadece suyunu kullanmis oldum. Bi de bi sey daha soyleyecektim ama unuttum.

1 yorum:

Dudu dedi ki...

Hellooo
Mail adresin nedir? Yemek yapma olaylariyla ilgili bir sey gondericem sana :)