1 Kasım 2012'den bir yazı

Nüfus cüzdanında doğumgünü bugünün tarihini gösteren bir kız THY'nin İstanbul-Bremen uçağında Gönül Candaş'ın Bereketli Olsun kitabını okurken gözyaşlarını tutamadı. Bayram tatilinde babasına yağtığı kıymalı karnıbahardan kalma kokusunu duydu elinde, gözyaşlarını silerken. Freeshopta denediği rimellerden sağ gözündeki waterproof olmadığından aktı. Acaba gözünün altında kaldı mı diye endişe duydu. Dostlar Kurabiyesi başlığını gördüğünde hıçkırıklarını tutamadı. Ailemi geride bırakıp kendi ailemi kurmaya gidiyorum diye düşündü. Bana dair ne varsa geride kaldı dedi. Sonra düşündü, hayır, bana dair ne varsa benimle. Ben, ben olarak gidiyorum Bremen'e diye tekrarladı içinden. Bu kitabı ona alan Zuhal ve Şenay Abla'ya teşekkür etti, içinden. Çünkü aynı annesinin tarifleri vardı bu kitapta. Sonra defterini alıp bu satırları yazmaya başladı da biraz şenlendi. 
Ben bunu üçüncü kez yapıyorum diye hatırlattı kendine. İlki 11 yaşında yatılı okula, sonra 18 yaşında üniversiteye. Üzülme, yine üstesinden geleceksin. 

Yorumlar

Senay dedi ki…
Canim, oncelikle yeni yasini ve yeni yilini kutlarim.Senin gibi pozitif bir insani tanimaktan cok mutlu ve gururluyum. Bizlere bile yansittigin enerjinle hep basaracagina eminim.
SEvgilerimle,
Senay

Popüler Yayınlar