Sicak cikolata


Arkadassizlik arada carpiyor. Ale butun gun iste oldugundan kendi kendime gezip duruyorum. Hayir ben kendi kendime sıkılmam ama bazen fazla oluyor. Ale'nin evde olmadigi gece sex and the city dorduncu sezonu tekrar izledim. Allah'tan kocacigim haftasonu tv-dvd'yi kurdu da biraz rahatladim. Pazar sabah bir kaltim lapa lapa kar yagmaya basladi. Tutmadi gerci ama super goruntuydu.
Noel alisverisi almis gidiyor buralarda. Her disari cikisimda Allah'im sen benim aklima mukayet ol diye dua ediyorum. Benim oturdugum sokak turist brosurlerinde alisveri turunda gosteriliyor. Dusunun basima geleni. Gecen gun marketten eve donerken diordan bir ruj bir de su ruju sabitleyen bal mumu kalemden aldim. Anlayin artik yani. Fekat rujun rengi muhtesem. Nude serisinden. Numarasi 418. Kendi kendime hafif hafif makyaj yapmaya basladim. Bremen'de insanlar bir nebze daha sık.
Bizim sokakta bir pilates yoga studyosu var. Pazartesi basladim. Haftada iki gun gidecegim. Aylik 70 euro.
Sonracima dun unv'ye gittim. Bremen unv'de ingilizce doktora yapmamin mumkun oldugunu ogrendim. Ben Hamburg'a kasacaktim, iyi oldu. Bir profesor ile gorusup basvuru prosedurunu ogrendim. Adamacagiz sagolsun bana baya zaman ayirdi. Fakat oyle cok sey var ki sistim ben daha dinlerken. Bu tembel bunye daha doktora basvursunda o kadar calisir mi bilemedim. Sartlardan biri de masterdan bir seminer dersi alip bir yazi hazirlayip sunmak. Her halukarda bunu yapmaya karar verdim. Zira Contracts under eu regulations diye bir ders buldum. Ama tuketici sozlesmeleri. Bremen'de bir kac uluslarasi sirket var hizli tukeyim
Sektorunden. İsime yarar yani is basvurusunda. İse ne zaman basvurucan kadin bunlarin hangi birini yapacaksin derseniz iste aklimda olsun ben kendimi hazirlayayim da kismet :)
Gelelim dil kursu meselesine. Goethe kazik otesi. Muhtemel ogrenci olarak ogrenci indirimi almaya calisiyorum. Goethe'nin yari fiyatina baska bir kurs buldum. Ama bu adamlarin calisma saatleri bi abuk oldugu icin bosuna gitmis oldum bugun. Yarin yine gidecegim. Sans dileyin bana da adam gibi bir kurs bulayim, tabi makul fiyata da olsun. Saka bir yana butun onceligim Almanca'yi adam gibi ogrenmek.
7 ocakta istanbula gelecektim ama buradaki butun kurslar 7 ocakta basliyor. Bu sebepten aralikta gelebilirim. Bir gece ansizin gelebilirim gibi oldu. Neyse durum budur. Simdilik biraz belirsiz yani. Canimi sıkıyor muyum? Hayir. Yasayip gidiyorum
İste. Hayatimi biraz daha anlamli hale getirmeye ve Ale'den ayri bir hayat kurmaya calisiyorum. Flamenco kursu da buldum burda. Henuz gidip orayla da gorusmedim ama.
Oyle iste. İyi bakin kendinize.
Ps: cevza, kadin bana bir mail at yaa napiyosun cok merak ediyorum.

Yorumlar

Sizin durumda nasil olur bilemiyorum ama esin Almanca kursu ucretini Steuererklarung'tan geri alabilir. (En azindan bir kismini). Birde eger aile birlestirmeyle Almanya'ya geldiysen, sana bedava Almanca kursu verilmesi gerekir diye biliyorum. Masrafini devlet karsilamali. Rathaus'a gidip bir danis istersen.
Doktora yaparken stipendium (burs) almani oneririm. Bedavaya doktora olmaz :) Bende yaptim, konun ne bilmiyorum ama yardim gerekirse hic cekinmeden kontakt kurabilirsin. Hamburg'ta da enternasyonel ogrencilerin oldugu ingilizce doktora programlari kesin vardir.
Zeynep dedi ki…
Sagol KKT. Ben bu geri alma meselesini bir sorayim Ale'ye. Devletin verecegi kurslar dandik olur diye dusundum de ondan hic basvurmadim ben onlara. Avukatlik benzeri bi seyler yaparsam burda duzgun bir Almanca'm olsun istiyorum bir an once. Aslinda Ale laf etmiyor para meselesine de ben sadece Goethe'nin iyi oldugunu dusunmuyorum. O sebepte iki katini vermek anlamsiz geliyor. Yaaa sen yaptin demek ki, ben hukukcuyum. Cok isterim seninle konusmak. Bir suru sey sorarim sana.

Popüler Yayınlar