Hakketten de kadinin adi yokmus

Almanca'da soyismin artikelinin masculin yani "der" olmasini anliyorum da isminki de masculin oomazki be kardesim. Kadinlara ancak evle ilgili seyler kalmis. Ayrica sekerin artikelinin masculin olmasi da ayrica bir enteresan geldi bana. Bir an once hayvan gibi Almanca ogrenip artikellerdeku cinsiyet ayrimciligi uzerine okumalar yapmak istiyorum. Birileri bu konuda yazmistir herhalde birseyler degil mi? Fakat o bu degil de ayagimin tozuyla geldigimden beri yani dunden beri Almanca ile yatip Almanca ile kalkiyorum. Hocam 3 gun tatile gidiyor, bir suru de odev dayadi bana. Almanlara da o kadar hava yaptik bilmem ne uluslararasi hukuk burosu avukatiyiz diye, bi de kalirsam sinavdan gor sen senligi. Bizim gelin gerizekaliymis :)
Deutsch ist langweiling. Yani Almanca sikici. Sinav stresi olmasa sikici olmazdi, hatta mutlu olurdum yeni dil ogrenirim diye.
Nuno (bizim kedi) azdi mi ne bir huzur vermedi bana geri zekali yaa. Of bi kediye tahammul edemiyorum cocuk nasil yapicam ben?
Auf Wiedersehen

Yorumlar

Adsız dedi ki…
off ziynep gece gece guldurdun beni, gerizekali gelin:)))
size kart attiydik, elinize ulasti mi acep? kuzguncuk adresine.
asli (amsterdam)
Dudu dedi ki…
hadi bakalim kolay gelsin! bol sans!
Zeynep dedi ki…
Ulasti Asli'cim cok sevindim, cok bigendim ama sana tesekkur etmeyi unuttum. Bu arada Dudu ve Asli ikiniz de Amsterdam'da yasiyorsunuz tanissaniza :)

Popüler Yayınlar