Annemin gunu var

Su anda yataktayim. Hastaligim daha kotu oldu. Sevgilim kahvalti getirdi ama gonulsuzdu sanki ne bleyim emin degilim. Neyse gecen haftasonu ben de ona bakarken gonulsuzdum belki de. Burnuma ertilmis sana yag kokusu geldi durduk yerde. Sonra da goruntusu tabi. Annemin gunu var. Hazirlik yapiyor. Ocagin uzerinde sahan. Annem bir paket yagi aeritmis icinde. Yag kalibi tamamen erimeden ocagi sondurmus ki yanmasin yag. Geri kalan kucuk kalip kendi sicakliginda eriyecek. Sonra annem onunla elmali kurabiye yapacak mesela ya da baska herhangit bir tatli/tuzlu turevi. Ne guvenli bir koku. Ben hala onkarin kanatlari altindayim, evdeyim, kesanda veya edirnede. Annemin gunu var. Oh ne guzel misafirler gidince hepsine yumulucam. Annemin hazirliklari esnasinda bir taraftan cig yufka calacagim, bir taraftan kekten kalan hamuru parmaklayacagim, annem kizacak falan. Sonra annem yuzyirmi sekiz cesit mama yapmis olmasina ragmen misafirler geldiginde aman kusura bakmayin fazla bi sey yapamadim diycek onlar da aaaa olur mu sabahat hanimcim daha ne yapacaksiniz hepsi cok guzel olmus ellerinize saglik falan diyecekler hatta bazilari tarif alacak annem de gururla tarif verecek falan. Bu arada kadinlarin hepsi ayni anda bagirarak konusacak ama kim kimi dinliyor ben bilmiyorum :) coook eski gunlerde muzik koyup oynardi da kadinlar. Aksamdan cikarirdi annem kristal bardak takimlarini. Su bardagi, su barsaginin altigi ve o altligin uzerine konacak dantel, kristal surahinin uzerini ortmek icin dantel, tepsi uzerine dantel. Gelen misafire once kolonya tutulurdu. Kolonya az dokuluyorsa kadinlardan biri laf sokan bir espri yapabilir dikkat. Topuklu ayakkabi da giyerlerdi evde.
Sanirim bu sabah o guvenligin icinde olmayi mi ozledim ne? Simdi cok uzak o guvenlik bana. Hafta icinde babam bakti bana hastayken. İhlamur yap bana dedim. Poset ihlamur almis icine de seker atmis. Dedim bal koyucan limon sikican poset olmayacak. Annem olsa zencefil de koyardi hatta da babami zorlamadim artik daha fazla.
Simdi sevgilimse tamamen el ne kadar beni sevse de adamlar kadinlara bu sekilde bakmayi sevmiyorlar anacim. Ben gecen haftasonu ona nasil baktim. O da bana wasa uzerine beyaz peynir koyup getirmis. Olmuyo iste beceremiyorlar. Kiyamam ihlamur ve meyve de getirmis ama ben bugun bir kadinin sefkatine ihtiyac duyuyorum sanirim. Bugun bana sevgi gosterin hastayim ben.

Yorumlar

Turuncu Gezegen dedi ki…
Canım benim.. geçmiş olsun.. ben de hasta yatıyorum.. kendime tarhana yaptım, yakın olsan hemen bir kap getirirdim.. iyi bak kendine...

Popüler Yayınlar