Londra Rehberi - 6 - Picadilly Circus

Picadilly Caddesini bitirdiniz, e oralara kadar gitmişken bari Picadilly Circus'a da uğrayın. Hani şu ışıklı tabelaların olduğu meydan. Eros'un heykelinin önünde bir resmi çektirin. Picadilly Street ve Regent Streetin tam tersi istikamatine doğru devam ederseniz, müzikal biletlerini satın alabileceğiniz yerlere varmış olursunuz. Oralardan müzikal biletleri alabilirseniz. Yazın Harry Potter'ın galası oradaki sinemalardan birinde olmuştu. Biz de o sıra Billy Elliot bileti bulmaya çalışıyorduk. pıtırcıkları görmüştük de Hülya'yı biraz daha bekletmiştim belki Jude Law da gelir galaya diye ama gelmemişti :(
Rahmetli Michael Jackson yeni ölmüştü o zaman böyle anıyorlardı işte oralarda kendisini. bu eklemeyi yaparken Michael Jackson dinliyorum tamamen tesadüfen. Allah rahmet eylesin bari diyelim.
Picadilly circus'un çok yakınında National Gallery ve National Portrait Gallery ve sanat severler için. National Gallery'nin önünde de Trafalgar Square'de çeşitli tarihi heykel, havuz vs resim çektirip bakabilirsiniz.


Buradan yukarıdaya doğru çıkarsanız St Martin's Lane'e çıkarsınız. Orada yer alan St Martin's Lane Hotel'inin içerisinde yer alan Asia de Cuba restaurantında yemek yiyebilirsiniz. Pahalı yalnız uyarmadı demeyin.
Kapıdaki çocuk Türk, adı Ahmet. Giderseniz bizden de selam söyleyin. Çok yardımcı oluyor. Bize VIP muamelesi yapılmıştı mesela ve de rezervasyonumuz olmamasına rağmen en güzel masalardan birine oturtulmuştuk.
Deniz mahsullu salata tek kelimeyle muhteşem. Arkasından söylediğimiz black code balığı favorilerdenmiş ama bize çok ağır geldi sosu. Balığın ismi black code olmayabilir bu arada Hülya teyit eder misin beni.
Bu caddenin alt tarafında ve üst tarafında da güzel publar var.
Bir sonraki yazıda Regent Street'ten devam edeceğim.
Hepinize iyi haftasonları

Yorumlar

Popüler Yayınlar