06 Kasım 2009

Zeytinyağlı Kereviz ve Tekme Tokat Turşusu

o da ne demeyin. yukarıdaki turşular işe. teyzemin yaptıklarından. normal turşu gibi değil. su d ayok içinde. tuz ve sirke ve azcık. gelen geçen şişeye vuruyo sallanıyo turşu öyle oluyor. o yüzden adı tekme tokat turşusu. tadı da inanılmaz lezzetli.
Ben bayaa yemek yaptım bu sefer. Türlü, taze fasülye ve kereviz. Annem yardım etti tabii, tarifler de ondan.
Kerevizi soy. Yarın ay şeklinde ince ince doğra ve tencereye diz.
soğan, havuç, domates, yeşil ve kırmızı biberi küp şeklinde doğra ve sırayla üzerine koy.
kereviz yaprağını doğra ve üzerine koy.
yarın limon veya 1 portakal suyunu da üzerine dök.
tuz, şeker, zeytinyağı.
kısık ateşte yavaş pişir (kendi suyuyla)
karıştırmak yerine tencereyi salla arada.
domates yoksa kışın domatessiz de olur.
afiyet olsun.
öperim.

Hiç yorum yok: