Antiochia

Bu yazıyı hazırlarken hala ağzım sulanıyor desem sakın abarttığımı sanmayın. Art of Living sayesinde tanıştığımız arkadaşlarımızla yaklaşık 1 yıl kadar önce, ya da daha az emin değilim, bir yemek organize edilmişti. Seçilen mekana ilk kez bu organizasyon vasıtasıyla gittim. Babaylon'nun sokağından aşağıya iniyorsunuz sola dönünce solda. Karşınızda Antochia. Antakya mutfağı. Bir kez tadına baktınız mı aklınızda her geldiğinde ağzınızı sulandıracak, aşermenize sebep verecek, gerçek anlamda gurme lezzetler. Geçen akşam yine gittim sonunda da sizin için resim de çekebildim bu sefer. Önden meze tabağı istedik. Bakın çok samimi söylüyorum burada yediğim humus dünyanın en güzel humusu. Aşağıda gördüğünüz ekmek tabağı geliyor öncelikle. İçleri kırmızı biberli muhteşem pideler bunlar. Bolca yemeye hazırlıklı olun. Az ekmek vs hak getire.İşte o muhteşem meze tabağı. İsimlerini tam hatırlayamıyorum ama hepsi birbirinden leziz.
Bu da ana yemeğimiz. Bütün etler dana eti. Dolayısıla benim gibi kebapçıya gidemeyen insanlar için de büyük alternatif. Etleri nasıl pişiriyorlarsa artık yumuşacık. Tez kelimeyle nefisler. Ama benim favorim dürüm. Kendisini tek geçerim.
ve tatlılar. biri patlıcan, diğeri de ceviz. üzerlerinde de bir top dondurma. bunlar galiba daha ziyade Kıbrıs tatlıları sanırım. Benim favorim Ceviz.
Eğer ben bir etoburum diyorsanız Antiochia'yı ziyaret etmek zorundasınız. Ayrıca Gülüm ailesinin güleryüzü ve misafirperliğini de buraya eklemeliyim. Ortaklarından Jale Balcı, dünyaca ünlü ve prestijli ödüllerden birine sahip bir yemek kitabının da yazarı.
Adres: Asmalı Mescit Mahallesi Minare Sok. No: 21 Beyoğlu
Tel: 0 212 292 11 00

Yorumlar

Ayca Karaoglan dedi ki…
Karnım acıktı :) Çok leziz görünüyor yemek ve mezeler...

Popüler Yayınlar