Limon Ağacı







Art of Living Part II'nin son günü, katılımcılardan biri diğerine Limon Ağacı filmindeki karaktere ne kadar benzediğini söyledi. Ertesi gün iş çıkışı bir kitapçıya girdim. Kadının biri görevliye Limon Ağacı kitabının olup olmadığını söyledi. Ben de hayırdır inşaah dedim kitabı aldım. Kitabım yazarı Sandy Tolan ve Pegasus Yayınlarından çıkma. Bir Arap, Bir Yahudi ve Ortadoğu'nun Kalbi... Kitabın kapağında yazan bu. Kitap Ortadoğu meselesi üzerine bir roman. Aslında içerisinde bir kurgu içeren belgesel demek daha doğru. Ortadoğu üzerine yapılan bir araştırmanın küçük bir kurgu etrafında okuyucuya sunulması. Eğer Ortadoğu hakkında çok fazla bilgiye sahip değilseniz keyif alabilirsiniz. Aksi takdirde biraz sıkıcı geldiği bölümler olabilir. Zaman zaman insanın içini sızlatan bir öykü. Yanıbalımızda yıllardır süregelen, bitmeyen kavgaya objektif bir bakış. Tercümesinin çok çok kötü olduğunu belirtmek isterim. Ama yine de okumaya değer.
Bu arada bu kitap Limon ağacı filminin kitabı değilmiş. Limon Ağacı filmini de aldım. Film, Filmekimi 2008'de gösterilmiş ama DVD'sini bulmak mümkün. Arkadaşlarım benden ödünç alabilirler. Film de Ortadoğu meselesi üzerine ve İsrail'li Eran Riklis tarafından yönetilmiş. İsrail Savunma Bakanının güvenliği gerekçesi ile yıkılmak istenen Arap bir kadına ait bir limon bahçesi, bahçenin yılmaması için kadının tuttuğu Arap avukat ve aşk... Müzikler güzel, görüntüler güzel, konunun işlenişi güzel.
Aşağıdaki linkten detay bilgi görebilirsiniz. http://www.iksv.org/filmekimi_2008/Filmekimi_2008.asp?day=7&fid=18&sid=32
Yine insanın içini acıtan bir insan hakları ihlali. Yine bir dram. Sonunun çok gerçekçi bittiğini düşünüyorum. Dram dediysem insanın içini şişiren bir dramdan bahsetmiyorum. Beğenerek izlenebilecek bir film.

Yorumlar

inanmiyorum!! Filmi daha bugun izledim ve blogda yazdim. Simdi kendimi senin bloga ve eski postlarina adamisken karsima biranda cikinca sevindirik oldum :))

Kafami toparlayip isleri bir yoluna sokayim, seni kesin arayacagim.

Popüler Yayınlar