Değişik lokasyonlara göre kuaförler

Biri de şu bloglar nasıl kullanılır diye bir blog yapsa keşke...
Bir kadının hayatında kuaför önemli bir kavramdı. Kimimizin senelerdir vazgeçemediği bir kuaförü vardır, kimimizin kuaför takıntısı yoktur, kimimizin her işlem için ayrı kuaföre vardır. Ne olursa olsun hayatımızda daima kuaför vardır.
Ben şu tipte bir insanım. Saç kesimi ve gölge için değişmeyen tek kuaför. Manikür ve pedikür için lokasyonuma göre 4-5 kuaför, kaş için tek kuaför, fön için farketmez gibi.
Üniversite öğrencisi iken Kırık Tarak Ali'ye gidedik biz. Akmerkezin'in karşısından Akatlar'a girinci ilk sağ sokakta solda. Manikürümüzü Serpil yapardı orda süper de yapardı. Hala orda mıdır bilmem.
Üniversite'nin sonlarına doğru Moda'da Ercan'ı keşfettik. Evel'di galiba kuaförün adı. Sahibi Ercan, eşi Saime de manikür yapardı. Ben bıraktım ama arkadaşım Çiğdem hala oraya gitmeye devam ediyor. Ercan hala orda yani. Neyse, Ercan bana istediğim gibi kısa saç kesen ilk kişidir. Saime de güzle manikür yapar. Evde kartını bulabilirsem adresini eklerim buraya. Ama Ercan'ın cep telefonu 0 535 891 34 88. Kendisini tavsiye ederim. Benden de selam söyleyin. Arada ara halimizi hatırımızı bile sorardı sağolsun. Biz hayırsız çıktık o ayrı.
Avukatlık satıjımı yaptığım MKK (Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.)'nın Süzer Plaza'da olması münasebetiyle buradaki Bahçecik Kuaföre gitmeye başladım. Bahsettiğimiz Bahçecik Ulus'taki değil Ritz Carlton Otel'in içindeki. Tamer Beygiller sağolsunlar her sabah önüme kahvaltımı koydular, saç düzeltmelerine para almadılar, muhteşem gölgeler yaptılar, saçımı harika kestiler, Çiğdem makyaj yaptı, Tuba ve Sezin manikürümü, pedikürümü yaptılar. Saçımı kestirmeye giderdim Tamer Bey git sen bir hava al gel derdi mesela bana. Saçımın gölgesi açık olsun derdim, o zaman sık sık dip yaptırman lazım olmaz derdi. Hiç boyadan yana olmadı. Zaten saçların beyazlayınce hep boyatmak zorunda kalacaksın bırak dedi. Sağolsun gerçekten saçlarımı hiç boyatmadım, 6 ayda bir herkesin hayran kaldığı güneşte açılmış gibi duran gölgemi yaptırdım sadece. Saçlarım da çok sağlıklı ve hiç yıpranmadı gerçekten. Bak şimdi aklıma geldi su dalgası bile yaptırmıştım ben :) Bahçecik Süzer'de Tamer Bey ve Osman çok güzel saç keser. Tamer Bey daha geleneksel keser, Osman biraz daha modern. Tamer Bey şahane gölge yapar. Çok doğal. Olması gerektiği gibi. Fönü hepsi çok güzel çeker. Osman benim tarzıma göre biraz daha gösterişli çeker bense çok sadeciyimdir ama dediğim gibi hepsi güzel çeker. Çiğdem biraz ince alır ama güzel kaş alır, güzel makyaj yapar. Tuba ve Sezin de manikürü güzel yapar ama benim birinci tercihim hep Tuba'dır. Resepsiyondaki Dilek Hanım da dünya tatlısıdır. Tamer Bey'e nasıl ihanet ettim derseniz, az sonra...
Bu arada üniversitenin son yılında gitmeye başladığımız bir kuaför daha vardı. Ev arkadaşlarım Elif ve İrem'in halkla ilişkilerden sınıf arkadaşı Gonca bir gün bunları Etiler'deki kendi kuaförüne götürmüş. Kirpiklerini boyatmışlar mutlu mesut geldiler bunlar. Sonra bunlar beni de götürdüler, bir şekilde biz gitmeye başladık. Abn Amro'nun yan tarafında yer alan Viva Kuaför'dü bu efenim. Şimdilerde bizim gittiğimiz asıl ortak bizim gittiğimiz asıl kzıları da alıp biraz ilerisinde KB isimli yeni bir kuaför açtı kendi. Kadir Burtgil manasında. Bizim kep töreninde, mezunite balosunda saçlarımızı hep Kadir, makyajımızı hep Aslı yaptı. Hatta Elif'in gelin başı ve haliyle bizim düğün saçımız ve makyajımızda orada oldu. Önemli vesilelerde biz hep oradaydık yani. Şimdi, KB kalitesine göre oldukça uygun bir kuaför herşeyden önce. Yerini tarif ediyorum, Nispetiye Caddesi'ne girdiniz, Akmerkez'i geçtiniz, yol çatal oldu (soldan Nispetiye Cad. devam eder, sağdan Arnavutköy tabelası vardır) çatalda sağdan dümdüz devam ediyorsunuz. Sağınızda Büyükhanlı Sitesi'sini, solunuzda Etiler 2000 ve Abn Amro ve Maya Residences'ı geçince biraz daha ileride sağda iki katlı beyaz bir bina. Yazıyor zaten üzerinde. Şimdi Kadir güzel saç keser ama bana göre fölük saç kesiyor. Yani benim gibi saçınızla çok uğraşamayan, zırt pırt fön çektiremeyen bir insansanız o saçı biraz zor kullanırsınız. O yüzden ben sadece bir kez saç kestirdim. Ama siz memnun kalabilirsiniz. Hatice'nin üzerine tanımam ben manikür ve pedikürde öyle söyliyeyim. Aslı güzel kaş alır ama benim tercihim değildir, ama çok güzel makyaj yapar. Yıllar içinde kendini giderek de geliştirdi. Orada çocuklar güzel fön çeker hepsi. Gece saçını Kadir ve Mustafa çok güzel yapar. Ama Kadir biraz daha ağır yapar, yani spreye bular bööyle saçınızı ki ben sevmem öyle saç. Parlamalı benim saçlarım. O yüzden son gittiğimde beğenemedim topuzumu ve Mustafa'ya yaptırdım Kadir'inkini bozdurup. Aslı'nın kirpik permaları da meşhurdur ama ben hiç denemedim. Kadir'in gölgesi ve boyasından da çok memnun Elif ama ben hiç denemedim. Elif 2003'ten beri Kadir'e gider yani.
Abn Amro'da çalışırken Erdem Kıramer'in bir boy küçüğü Ekip vardı şimdiki Mohini o zamanki Uptown'un içinde. Orası da güzeldi. Aynı binada olduğumuz için sık sık giderdik. Ama şimdi o nereye taşındı bilmem. Orada bir Mehmet vardı, çok güzel kesmişti kardeşim olan Elif'in saçını. Hala söyler kızancık, bulsak keşke izini de götürsek şu Elifçik'i.
Doğru Hukuk Bürosu Esentepe'de iken ve ben orada çalışırken, fön için Arkas'ın binasının arka tarafındaki binaın içinde bir kuaför vardı. Sadece fön için idealdi ve böyle bugünün 6 lirası gibi bir fiyata fön çekerdi. Ne güzeldi ya hem çok yakın, hem ucuz :) hala duruyordur orası, oralardaysanız gidin yani. Bir de Plaza Hotel'in kuaförüne giderdim o zaman yakın diye. Manikür yapan ve kaş alan kzı aynıydı. O kız çok güzel kaş almıştı ve çok güzel kalınlaştırmıştı benim kaşımı ama sonra ben doğru'dan ayrıldım zaten. Sonra gittiğimde de kız yoktu. Biri bana bulsun o kızı yaaa...
Şimdiki işyerim ise Yapı Kredi Plaza'da. Burada C Blok'ta Studio Volkan var. Fönü 10'dan 15 liraya çıkardı gıcığım. Sadece fön için gidiyorum. İdare eder fön çekiyor ama lokasyondan dolayı hayat kurtarıyor. Stıdio Volkan'ın eski sahibi Studio Hakan Akbalık'ın merkezi var bir de 4. Levent çarşısının içinde UPS'in karşısında. Oraya hala gideriz. Manikür ve pedikür fena değil, fön güzel, hatta bizim Ayşe kesim ve gölge de yaptırdı gayet memnun. Çok da güzel bir bahçesi var ortamı çok keyifli. Lazer için de oradaki Pınar'a gisiyoruz ve çok memnunuz. Gitmişken de fön, manikür, pedikür gibi işlemleri yaptırmak için ideal. Masaj, cilt bakımı falan da var ama hiç denemedim. Bir de oradaki çocuklar beni sıkıştırıp sıkıştırıp saçımın kesimine ve gölgesine bok atıp yenisini yapmaya ikna etmeye çalışıyorlar. Gıcık oluyorum.
İş Kuleleri'nde bir kuaför var. Solarium'una giriyorduk, Arzu isimli kız manikür ve pedikürü güzel yapıyor, fön de iyi ama son gittiğimde yeni gelen bir kız bana pedikür yapmaya çalıştı. 6 yaşında bir çocouğun eline törpü ver ne kadar yaparsa o kadar yaptı. O günden beri gıcığım gitmiyorum.
Kanyon'da iki adet kuaför var. Trio ve Ata. Trio'da Fön, manikür ve pedikür yaptırdım iyidir. Ama manikürde Sinem'i tercih edin, Damla'yı pek tavsiye etmem. Kaşı Hilal Alıyor şu anda. Ondan önce Öznur var. Öznur oradan ayrılıp Gültepe'de Bahtiyar diye bir kuaföre geçti. Kaşlarımı en güzel o aldığı için şimdi ben de kaşlarımı aldırmaya Gültepe'ye gidiyorum :) Ama gitmeye üşendiğim için ayda bir falan ancak gidebiliyorum. Ama başkasına da aldırmak istemiyorum. Biraz orman durumu söz konusu yani. Yeri, Gültepe'nin ana caddesinden dümdüz aşağıya iniyorsunuz, tarik ışıkları var sağda okul var, işte o okulun karşısındaki binanın 1. katı. Ata'da ise gece saçı yaptırdım valla değişik oldu ama güzel oldu sanırsam. Manikür ve pedikür de sıkça yaptırdığım aktivitelerdendi orada.
Kuzguncuk'ta 2 adet kuaför var. Sadece fön çektirmek ve emergency ağdaları için gidilebilir. Oje sürmeleri bile korkun. Eve en yakın Capitol Mos var eh işte idare eder. Manikür ve pedikürde o parayı hakeden titizlik ve güzellikte yapmıyorlar. Fön iyi.
Beşiktaş Ihlamur'da var bir tane ucuz kaçış noktam. O civarda isem ucuz ve güzel manikür ve pedikür için ideal. Abn Amro'dan iki arkadaşım sarı balyaj için de gidiyorlardı ve memnunlardı. Telefonu 0 212 260 68 28. Adı da böyle M.S.C. gibi birşeydi ama emin değilim. Telefon açın tarif alın siz en iyisi. Elif var orada. Ona gidin manikürünüzü ve pedikürünüzü yapsın bir güzel.
Valla aklıma gelenler bunar. Yoruldunuz değil mi.
Gelelim Tamer Bey'i nasıl aldattığıma. Ben yine herzamanki gibi daraldım belime kadar olan saçlarımı kısa küt kestirmek istedim. Özellikle de bob. Tamer Bey de dedi ki senin yüzün tombik olmaz. biraz yarıladık saçları ama yine de istediğim gibi değil. Nisan ayından bir ara Yasemin'le Bebek'te geziyoruz. Dedi ki ben senden sonra kuaföre gideceğim. Baktım bunun saçlar kısa içinden düşünüyorum kısa saçı güzel kesen adam iyidir diye. Yasemin'e de saçımı kestirmek istediğimden falan bahsettim. Gel bak güzel kesiyo, ben de içimden gelsem mi diye düşünüyorum derken gittik. Bebek'te Yıldırım Özdemir. İlk önce tırstım biraz ama şahane oldum. Yüzüm de olduğundan daha ince gözüktü hatta. Yıldırım kesti, İsmet de krepe gölge yaptı süper oldu. Fakat çok çabuk uzayan saçlarım yine çabucak uzadı yine kestirmem lazım. Sonuç olarak kesim ve gölde bunca kuaför arasında hep Bahçecik Süzer oldu. Şimdiyese Yıldırım Özdemir. Gölge ve kesim, kesinlikle çok başarılı. ikinci gidişimde ilave olarak Zeynep manikürümü yaptı. Onu da çok beğendim. Yasemin'e teşekkürler burdan. Öpüyorum canım.
Bir de arkadaşlarımın yanında bulumaktan dolayı manikür, pedikür ve fön için 1-2 seferlik gittiğim kuaförler oldu. Mesela Levent'te Güvercin Sokak'taki Veysel Özdemir. İyiydi, gidilir yani. Ulus'ta bir yer vardı ama adını unuttum şimdi. Metrocity Trio. Teşvikiye'de Akın.
Sonuç olarak kesim ve gölgede Bahçecik Süzer ve Yıldırım Özdemir. Manikür KB'den Hatice, Yıldırım Özdemir'den Zeynep, Bahçecik'ten Tuba, Kanyon Trio'dan Sinem, Beşiktaş'tan Elif, Kanyon Ata'dan Merve, Bahtiyar'dan Öznur. Kaş için Bahtiyar'dan Öznur diyebilirim. Artık ben de yoruldum vallahi. Ne yazmışım be.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
kaş için öznur hanıma ulaşabileceğimiz bir numara bverir misiniz acaba?
Zeynep dedi ki…
Öznur evlenip Küçükçekmece'ye taşındı. Hala çalışıyor mu bilmiyorum ama çalışıyorsa bile o taraflardadır. Şu anda Bellevue Residence'taki Diba Kuaför'de Esmeray'a gidiyorum. Bugüne kadar kaşımı en güzel alan kadın. Daha önce hiç bu akadar iyisi olmamıştı. Kesinlikle tavsiye ederim.
Adsız dedi ki…
Merhaba,
2009 yılına ait de olsa faydalı bilgilerden yola çıkarak KB kuaförden Hatice Hanımı aradım fakat doğum iznindeymiş.. Nalan ve Esma onun yerine bakıyorlarmış. Fikriniz var mıdır acaba ? hangisi iyi ?
Zeynep dedi ki…
Nalan'i hayal meyal hatirliyor gibiyim ama cok emin degilim :(
Adsız dedi ki…
Slmlar, kendime iyi saç kesen kuaför ararken sizin yazıyı okudum ve çok iyi oldu. Su anda gür ve kabarık saçlarımı iyi BOB model kesecek kuaför arıyorum, tavsıyeniz? Bir de saçı ıslak kestikten sonra kurulup düz fön çeken bir kuaförüm vardı Antalya da. Öyle bir kuaför biliyorsanız lütfen paylaşınız, teşekkürler sevgiler...
Zeynep dedi ki…
Sevgili Adsiz,
O dediginin piri Yildirim Ozdemir. Bebek'te. Gozun kapali guvenebilirsin. Biraz pahali ama iki ay once ben istanbuldayken kivircik sacli bir arakasimi goturdum kiz kendine hayran kaldi. Bundan sonrakileri kendi kuaforume gosterip ona aynisini kestirtecegim dedi.
Adsız dedi ki…
Teşekkürlerrrr
Adsız dedi ki…
besiktas ciragan cad. mutlaka hazala bi uğrayın aslaaa pisman olmazsiniz kizaa nerelerden kas aldirmaya geliyolar kulaklarimlar duydum tercih ederseniz numarasi 0538 837 98 71
Adsız dedi ki…
evet sac icinde yildirim ozdemiri bende duymustum

Popüler Yayınlar