Aseton Pedleri


Bugün size gavurun en önemli icatlarından birinden bahsedeceğim. Aseton pedleri. İlk Amsterdam seyahatimde sevgili arkadaşım Berna (bkz. www.pastamalzemeleri.com) bana mutlaka aseton pedlerinden almamı tavsiye etti ve Etos’larda bulabileceğimi belirtti. Ben de aradım taradım baktım ne menem bir şeymiş bu aseton pedleri, sonunda buldum. Amsterdam’daki etoslarda 4,5 euro’ya Herome marka ve 1,5-2 Euro civarına Etos’un kendi markası asetonlar vardı. Hemen arkadaşlarıma ve kendime istif yapmayı ihmal etmedim tabii.
Herome’ninkilerin “aceton free” yani aseton denen maddeyi içermediğini belirtmek isterim. “Acetone free” olması ne demek derseniz: Oje çıkarıcılar tırnağın üzerindeki yağ ve nemi de alırlar. Bu normal ve sağlıklı tırnaklarda problem değildir. Ellerimizi her yıkadığımızda ve kuruladığımızda bu oluyor zaten. Bunların aşırı olması halinde problem ortaya çıkıyor. Eğer tırnaklarımıza çok fazla oje sürüp, çok fazla ojeleri temizlersek, tırnak tabakasına zarar veririz ve tırnağımız kurur. Bu her çeşit oje çıkarıcı ile meydana gelir. Bazıları aceton free oje yani aseton içermeyen oje çıkarıcıların daha güvenli ve sağlıklı olduğunu düşünüyour. Bazıları ise bunun çok da farketmediğini söylüyor. Seçim size kalmış.
Eğer asetonun tırnaklarınızı çok kuruttuğunu düşünüyorsanız , su ile kullanabilirsiniz. Asetonu biraz su ile karıştırırsanız (oran 1’e 8-9 gibi) tırnaklarınızı yine de temizleyecektir ama tırnaklarınıza daha az zarar verecektir. Bunu kıyafet veya diğer materyallerdeki oje lekelerini çıkarırken de deneyebilirsiniz.
Arada hap bilgiler verdikten sonra dönelim aseton pedlerimize. Herome’u Amsterdam ve Paris’te bulabilirsiniz. Amsterdam’da ayrıca Etos markalarıları bulabilirsiniz. İngiltere’de ise Superdrug’da yine superdrug markalısını bulmuştum. Az önce google’layınca gördüm ki Mavala’nın da varmış.
Yurtdışına giderseniz mutlaka alın, gidenlere sipariş verin, paranız varsa ve girişimciyseniz bu ürünü Türkiye’ye getirin. Çünküüüü... düşünsenize, mutalaka sayoulmuş ojelerinizle başbaşa uygunsuz durumlarda kalmışsınızdır ve yanınızda oje çıkarıcı olmasını istemişsinizdir. İşte bundan bir adet makyaj çantanızda, bir adet ofis çekmecenizde, seyhat çnatanızda vs bulundurduğunuzda ne kadar faydalanacağınıza inanamazsınız. Ne kadar pratik olduklarına ve nasıl hayat kurtardıklarına inanamazsınız.

Yorumlar

fasulye dedi ki…
zeynepcim ben de kullaniyorum bunlardan cok guzel gercekten. kasimda gelirken getiririm:)

Popüler Yayınlar