recently finished

Bu sabah okumayı bitirdiğim kitabım William Golding'ten Sineklerin Tanrısı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndna çıkan bu sarsıcı kitabı şiddetle tavsiye ediyorum. Şiddet demiyeyim ya da rahatsız ediyor. Mina Urgan'ın başarılı çevirisyle bize sunulan bu kitap aslında 1954 tarihli ama ben ancak okuyabildim. Kitap gelecekteki atom savaşından korunmaları amacıyla güvenli bir yere taşınan çocukların ıssız bir mercan adasına düşmeleri ile başlıyor. Bu Britanya'lı çocuklar önce adada küçük bir demokrasi kurarlar. Sonra faşist darbe gelir. ve cennet mercam adası bir cehenneme, oyunlar da gerçek bir savaşa dönüşür.
İnsanoğlu'nun, uygarlığın, toplumun küçük bir kopyasını görüyoruz. Şaşkınlıkla ve dehşetle okurken sorgulamam gereken şey aslında neden şaşırdığım ve dehşete düştüğüm. Kesinlikle her kitap severin okuması hereken bir kitap.

Yorumlar

Hey gidi günler.. Selma ablan bir zamanlar Koç'ta çalışırken, yüksek lisans tez konusu da zorbaca davranışlarla ilgili olunca, kendini okullarda zorbalığı önleme işlerine adamıştı ve o çalışmalar kapsamında bu kitaptan ve filminden epeyce yararlanmıştı.. hey gidi günler hey :))
Doorstepping dedi ki…
Çok enteresanmış, hemen alıyorum :)

Popüler Yayınlar