Hey Gidi Günler

Bu yazıyı okurken Dr. Alban'dan It's My Life şarkısını dinleyin lütfen http://www.welkestijl.nl/
Biz ortaokuldayken Edirne'de Kervansaraya'da çaylar olurdu. Meali: Alkolsüz gündüz diskosu bi nevi. Levi's pantolonlarımız, benetton gömlek/t shirtlerimiz, Tiffany&Tomato kazaklarımızla giderdik bu çaylara. Tabi ki ayağımızda da Reebok Pump veya Adidas Torsion veya Nike Air. Biraz daha sonraki yıllarda ise Edirne'de George Hook olmadığından onun çakması kolej ayakkabılarından.
Şimdi de 28 numara Coolio'dan Gansgtas Paradise. Hemen burada bir anımı anlatmak istiyorum. 10. sınıfın yazı. Side gezisindeyiz. Side'nin en büyük diskosu neydi lan adı unuttum bak şimdi kocaman kale gibi bir yer yüzme havuzu falan vardı içeride. Ordayız. Üzerimde zamanın modası anvelop kısa eteğim var. Beyaz üzeri papatya desenli sarı t-shirtüm. Altımda da sabo terliklerim :) Sırtımda da Tiffany & Tomato (o zaman çok popülerdi) küçük kumaş çantam. Hi hiii. Çok komik zamanlardı. Neyse bu şarkıda çok yakışıklı Alman bir çocukla dansetmiştik biz o diskoda. Fakat çocuk İngilizce bilmiyordu. Ben de Almanca'mı çoktan unutmuştum (Ayşe Öngören duymasın). Çocuğa İngilizce olarak Almanca'dan hatırladığım tek cümlenin "Ich bin ins kino gegangen" olduğunu söyledim. Sonra düşündüm de çocuk İngilizce bilmiyordu ve durduk yerde ona "sinemaya gittim" dedim zannetti beni muhtemelen diye.
Neyse konumuza geri dönelim işte o Kervansaraya'daki çaylarda biz Hadaway olsun, Queen olsun, Ace of Base olsun tepinirdik de tepinirdik. Çaylara izin almamız zor olduğundan büyük bir çoğunluk yalan atıp giderdik biz bu çaylara. Sabah bakkala giderdim. Babam paranın üstünü hiç sormadığından o paranın üstüyle de finansmanımı sağlardım.
55 Culture Beat Mr. Vain. İşte bu tipik bir Kervan şarkısı. Nasıl dansettiğimi bile hatırlıyorum :) Karate Kit'in hareketlerini de yapardık şeberirken :)
Ay çok özledim. Diyeceğim odur ki o gün bugündür ben hep bu tarz şarkılarda dans etmeyi severim. O yüzden Babylon Oldies geceleri favorimdir. O yüzden cumartesi geceleri Asmalı'daki Otto'nun karşısındaki Groove favorimdir. Bu şarkıları o zamandan ezbere bilirim. Benim eğlence anlayışımda da sözlerini bağıra bağıra söylediğim şarkılarda dansetmek vardır. Eski kafalıyım biraz ne yapayım. Diyeceğim odur ki ben şu anda bunları yazarken kulaklıkla bu şarkıları dinlerken gönlümden içimden Kervan'da dansederken siz de açın müziğinizi benim gibi içinizden dansedin.
PS: Ben ilk çalışmaya başladığımda, çok ciddi ortam ben şimdi kendimi ayarlayamam en iyisi hiç konuşmayayım diyordum. Haliyle bünyem kaldırmayınca aralarda tuvelet gidip kendi kendime şarkı söyleyip enerji atıyodum.
PPS: İlk kez ortaokul hazırlığın yazında discoya gitmiştim tatilde. ilk dansettiğim şarkı no vitamin şarkısıydı. vardı ya no haş haş no vitamin. biraz utanmıştım ve ayarsız ayarsız dansetmiştim :)
PPPS: 8. sınıftayken de MTV çıkmıştı. Kantinde Take That'ın Babe I'm Back Again şarkısı olsun, Metallica'nın One şarkısı olsun, Ace of Base'in şarkıları olsun, Meat Loaf'ın o güzel ve çirkin gibi klipli olan şarkısı olsun (kulağımda müzik varken hatırlayamadım) Bon Jovi'nin pembe elbiseli aşifte elbiseli kızlı klipli olan (kızın taş gibi sarışın sevgilisi varken çocuğun bu aldattığını görünce esmer bir ressem taşla yatıyodu işte o) şarkısı olsun daha bi sürü çıkınc akantindeki TV'de, salak bir kız güruhu olarak TV'nin önüne koştururduk çığlık çığlığa.
PPPS: Şu anda Amerika'da finans alanında orta düzey yöneticilik yapmakta olan arkadaşım Harika ve hukuk alanında orta düzey yöneticili yapmakta olan ben, evet biz, ortaokul hazırlıkta New Kids on the Block Türkiye'y gelsin diye imza toplamıştık. Üzerinde şampanya kadehi olan pembe bir defterimizi bu işe admaıştık. Okuldna topladıktan sonra isimler ve imzalar uydurup devam etmiştik. Harika o defteri saklıyor olma ihtimalin var mı acaba?
PPPPS: Bon Jovi'nin şarkısı Always'ti şu anda dinliyorum. This Romeo is bleeding... You can see his blood...

Yorumlar

fasulye dedi ki…
oxyd miydi diskonun adi?
Zeynep dedi ki…
Bravo valla Aslı Oxyd idi gerçekten adı. Benim de unuttuklarım olabiliyormuş. Bu arada basettiğim şarkı Dr. Alban Coke. O da vardı listede.Soul asylum'un Runaway Train klibindeki bazı kayıp kişiler o kliple bulunmuş diye efsaneler vardı hatırlıyor musunuz?
Adsız dedi ki…
yok artık inanmam; zeynebin unuttugu bişi oldu!! :)

bi de barmar mı ne vardı hani vip'in altında orda da çaylar olurdu.. aayyyy ne kadar eskide kaldı herşey :S

çiğdem
Zeynep dedi ki…
evet ama kervan ilk göz ağrımızdı. Barmar ve Adress vardı bi de hatırlarsan onlar 8. sınıf ve sonrası. Hlabuki Kervan direkt kızankene :) Çok özledim ben o günleri yaa. Çiğdem kocaman boğazlı Tiffany&Tomato kazağın vardı hatırlıyor musun? Nasıl börtmezmişiz bilmem. Bir de tabi Birolcan ve Haluk Levent var ama onlar da daha sonraları.
fasulye dedi ki…
evet onu hatirliyorum. bi ara mtv kapanmisti sanirim, hep kral tv acikti :) ebru yasar mi ne vardi- o sahilde bu sahilde gibi bisey. devamli o klip cikardi. kantinimizin fantazi donemleri de olmustu :)
Zeynep dedi ki…
Evet ya bir ara da Trakya TV açıktı ağaçlara koydukları kameraların görüntüsü üzerine müzik koyuyolardı. Biz Elif Girgin'le çıkmışız bir kere kız öğretmenin o tarafa doğru yürürken arkadan kol kola. benim kırmızı kocaman gocuğumla.
Adsız dedi ki…
hatırlıyorum tabi kocamaaan bi kazaktı, sen ben beraber gireriz istesek ama ben tek başıma giyiyomuşum o zaman :))
bi de bi gun baran evden kumanda getimişti, bi köşeye oturup kanal değiştirmiştik bol bol, hahaha, ne olduğunu anlayamamıştı bi türlü insanlar :)))

çiğdem
Adsız dedi ki…
naaptiniz yaa...
nerelere gittiniz
1. sen ve de ben iki yas aralikli kuzenlerimizden dolayi trendleri her türlü yakaliyoduk canim, aklimda "sakil dans eden" kisi ismi senin isminle hic mi hic bagdasamadi
2. ben biraz (!) fazla takildigim icin candanla 15imde 81 masalrinda koca koca adamlarla kumara bile kaptirabilmistim kendimi ki bunu fark eden esnaf annem, karakoldan eslerine kürk manto diktigi amcalarinda yardimiyla esnaftan imza toparlayip " efendim bu bu bu mekanlarda -18 kisiler üzerinden para kazaniliyor ayrica da icki + - 18 asla bir arada olamiicandan bu mekanlarin acilen kapatilmasini talep ediyoruz tüm esnaf olarak " gibi bi dökümanla sesiz bir sekilde cumartesi caylarimiza son verdiren yegane kisidir. ki ben bunu 26 yasimda falan ögrendim. üzgünüm o kisi annem mis:) ama unutmiyalim ki bu zat bizimle barda dogum günü yapicaz die oturup basimizda ebeveynlik yapmis bi sahistirda ayrica yani...
neyse oxydi bende hatirladim, ve hatta side gezisinde cok feci alerji oldugumu, bazilarinin recep die bi kisinin varligini hala cözemedigini, falan daha neler hatirlamiyorum kii :) fazla hizli gelismisligin getirdikleri ve götürdükleri adli bi yazi yazip dagitasim geldi... :)
Adsız dedi ki…
Ben de gelmistim o tatile :) Hatta deliler gibi yanmistik da gece uyuyamamistik. Hic tekne gormemis gib yatinca us katta SPF falan surmeden oyle oluyormus, onu da ogrendik o sene!

Kantindeki televizyonun onunde durur, derse gec kalana kadar, MTV seyreder, sarkilarin sozlerini biliyormus gibi yapardik!! :) %90'ini ezberlemistik ama geri kalanini da bilmiyorum demek olmuyordu tabii...

PS: Sarki sozu ezberleme olaylari hakkinda annem soyledigi cumle sudur: aklini ise yariyacak seylere kullansan okul birincisi olursun ama nerdeee :)
Adsız dedi ki…
Adimi yazmayi unuttum :) harika ben...
Adsız dedi ki…
oxyd de çekilmiş bir foto var ki benim elimde akıllara zarar.İsim vermiycem :) zaten Ahmet Uysalın koltuk arkasına kusma anına şahitlik eden iki bayan arkadaş :) side gezisi süperdi ama fethiye gezisi daha da süperdi, side gezisinde bütün gezi boyunca Erkul'un aldığı Mustafa Sandal (Onun Arabası Var) kasetini dinlemiştik.

Şafak ARMUTLULU
Zeynep dedi ki…
Elifim: Evet bu bilgiyi aldığında bizimle paylaşmıştın hatırlıyorum boşver Ergiz kapattırmış da üniversite kazandık bari.
Harik'im: Teknede güneşlendiğimiz 9. sınıftaki Fethiye gezisiydi. Siz Elif'le çok yanmıştınız da marsık bana bi şey olmamıştı bütün gece sizi kremlemiştim. Side gezisinde ben mecburiyetten Burcu Atalay ve Selin Erkut'la kalmıştım, sizinle kalamamıştım :( Hatta ilk gece hepimiz bizim odada toplanmıştık da Kartla geliyo dediklerinde öylece mal gibi oturup kalakalmıştık odada yakaşık 20 kişi. Hoparlör almaya giden Çağrı'nın arkasından giren Onur Söznmez'i Kartal sanmıştık da ne tırsmıştık.
Şafak'ım: OXYD'e gezi otobüsü ile gidişimizi ve rezilliğimize kikirderken sen bağırmıştın bu otobüse otostop çektiğimiz iyi oldu diye :) Eveeet Ahmet Uysla kusmuştu cidden ben görememiştim ama çok konuşulmuştu. Side gezisinde ayrıca Ferda Anıl Yarkın'dan portakal (hep orda kal) şarkısını da bolca dinlemiştik.
Kesinlikle Fethiye gezisi daha güzeldi. Franken pansiyon, koridordaki köpek boku ve görmesek de Baran ve Tıkız'lı sizin odadaki tuvaletten gitmeyen Mehmet'in boku... Unutak mümkün mü :) Fethiye'deki o skail varda takılırken biz B'lerin kızları o zamanlar ünlü olmayan Athena grubunu keşfetmişti başka bir barda. Hey gidi günler hey.
Adsız dedi ki…
yaa ben yillar sonra aradim buldum gittim o pansiyona,hic aklimzda kaldigi gibi degilmis. yani en azindan benim. üzülmüstüm hatta. deli deli ayy söyle olmustu ayy böyle die anlattim anlattim da bi gittik rezillik. sakin ugramayin aklinizda kaldigi gibi devam etmeli ben cok üzülmüstüm.
ayy tekne tepesinde shnav cekerken cekildigiNiz foto da bende :) ben cekememistim :)) ama arkadan hepinizin pozunu gayet yakalamisim. harbiden ne yandiydik be harik. dur fotosunu bulmaliyim...
girgin :)
Zeynep dedi ki…
aa evet ben biliyorum bu hikayeyi de. frankeni beğenmeyince de hillside'a gitmiştiniz di mi köfteler sizi :)Elif seninle benim teknede bir resmimiz var. ikimiz de aynı boyda olmamıza rağmen senin üst tarafın benim de alt tarafım daha uzun olduğundan sen çok güzle poz vermişssin otururken elimizi teknenin bi yerine koymuşuz ben de yetişmeye çalışmım böyle kasmışım :)
Ayrıca Fethiye gezisinin olayı da MFÖ, Mirkelam'ın ilk kasedi, bi de bi şey daha vardı sanki.
Ayrıca Fethiye'deki barda rakı içtiler diye Çağlayan Aslı Yıldırımlı'yı annelerine şikayet etmişti :) ha haaa :)
Bu arada dün Hilal aradı, onlar da Selcen'le Tarkan'a mektup yazmışlar. HErkes senin gay olduğunu düşünüyor ama biz sana inanıoruz diye.
Yeri gelmişken itiraf edeyim ben de 7. sınıfta Tarkan konserinde sahneye atlayıp Tarkan'ı öpmüştüm. Sonra da Aslı Asma'nın bulduğu Ozan Çolakoğlu'nun ev telefonunu aramıştım sürekli. Annesiyle az konuşmadık biz Ozan Çolakoğlu'nun. Soruyosum Tarkan nasıl falan diye, o da anltıyodu yemeğe geliyo arada bize çok efendi çocuk falan diye. Bi keresinde de Ozan Çolakoğlu'yla konuşmuştum ama o cooldu annesi gibi deil, anlatmamıştı bi şey :)Allahım ne manyaklık yaaa :)
Elif, Side gezisindeki alerjinle alakalı geyiğimizi hatılıyor musun? Sen eczaneye giriyorsun, t-shirtunu kaldırıyorsun ve soru - "pardon bakar mısınız çok mu büyükler?".
Özel istek üzerine bandanamı da anlatmak istiyorum. 11. sınıfta üniversite sınavı öncesi başıma güneş geçmesin diye babam beni bandanayla gezdiriyodu.
Ayrıca biz ortaokuldaykn, paşa çayı içiyorduk. aslında hala içiyoruz. tabi kardeşim de ilkokuldaydı. çayın üzerine konan suyun da kaynamış su olması lazımmış yoksa zekayı etkiermiş duya duymuş annem televizyonda. biz çayımızın üzerine koyalım diye kaynaıp soputtuğu s dolu lan bir kabı vardı masanın üzerinde :)
Doorstepping dedi ki…
79'lu musun benim ortaokul yıllarımın Edirne versiyonunu anlatmışsın :O

İzmir'de Tifanny & Tomato'nun dışında Yards ve Loft çılgınlığı da vardı o zamanlar.

Biz de Bonjour'a giderdik, orta-bebeleri için disko ;)

bir de push it, push it some more.... a la la la la lom(ya da long)... diye bir şarkı vardı. Çıldıra çıldıra dans ederdik.

Bu arada bi dönem soyadımı Knight olarak değiştirmiştim. new Kids on the block'tan Jordan'la hayali aşk yaşıyordum ya? :D
Zeynep dedi ki…
evet. bak yaşımı da ortaya çıkardın :) Yard ve Loft (buz mavisi kotu) çılgınlığı bizde de vardı haklısın unumuşum ben yazmayı.
o şarkı bizim de kantinde tv önünde koşturduğumuz şarkılardan biriydi. kimin söylediği de dilimin ucunda çıkaramadım çiğdem sen bilirsin wet wet wet mi ne öyle bir grup vardı o mu söylüyordu.
Ben Joe'cuydum evet ben de Joe'nun soyadını kullanıyodum cidden makıntayr mı neydi :)
harika ve çiğdem de jordancıydı :)

Popüler Yayınlar