Zevk-ü Sefada Bir Nokta: Bizim terastaki açıkhava sineması

Dünyanın en güzel açık hava sineması dün gece bizim terastaydı...
Volkan'ın getirdiği projektör ve Serdar'ın partiden kalma hoparlörleri ile harikalar yarattık. Bira, mısır ve dostlar... İnsan daha ne ister?
Projektörü terasın bembayaz duvarına tutunca harika bir ev tipi açıkhava sineması oldu. Ne izledik derseniz? Ae Fond Kiss. Türkçe'ye "Duygudan da Öte" diye çevirmişler. Yönetmen Ken Loach. Yapım yılı 2004. Oyuncular Atta Yaqub (Casim Khan), Eva Birthistle (Roisin Hanlon), Shamshad Akhtar (Sadia Khan), Ghizala Avan (Rukhsana Khan), Shabana Akhtar Bakhsh (Tahara Khan), Ahmad Riaz (Tariq Khan), Shy Ramsan (Hamid).
Casim Glasgow'da yaşayan Pakistanlı ve bittabiki müslüman bir genç. Kardeşi Tahara'nın gittiği Katolik okulundaki müzik öğretmeni Roisin'le birbirlerine aşık oluyorlar. Gerçekten etkileyici ve güzel bir film. Koyu müslüman bir ailenin muhafazakarlığı yanında Katolik toplumun muhafazakarlığını da gözler önüne seriyor ve ortaya yaşanması imkansız kılınan bir aşk hikayesi çıkıyor. Gerisini anlatmayayım ama Ken Loach amcamız aşk ve toplumsal sorunları birarada vererek hem toplum için sanat hem de sanat için sanat yapmış. Kendisini buradan tebrik ediyor, bu güzel filmi mulaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

PS: Bu arada Kuzguncuk İlköğretim Okulu'nun bahçesinden Pazar hariç her gece 21:45 ücretsiz açıkhava sinması var. Ayrıca Hillside Trio'nun havuzbaşında da açıkhava sineması var. Burası da çok güzel. Bilginiz olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar