Parfümlerim











Bu yazki kokum Chanel Chance'in yazlık kokusu. Normal Chance ile karıştırmayın, o sarı, bu su yeşili gibi bir renk. Normal Chance'in biraz daha hafif kokulusu. Alt notalarda amber, üst notalarda yasemin gibi PR döktürmesi basın bültenleri ile doldurmayacağım burayı. Onlar zaten bütün google'da var. Ben kendi zevkime göre çok beğendiğim ve kullandığım parfümleri sunacağım size. Bu çok beğendiğim bir koku ancak arada bir sıkılıyorum. Yani hep bir dolu şişem mutlaka olsun diyeceğim parfümlerimin arasına giremedi ama dediğim gibi kesinlikle çok güzel bir koku.
2005'ten beri her yaz mutlaka bir şişem olan parfümlerden biri ise Carolina Herrera 212 On Ice. Sadece yazları çıkan bu özel koku arada bazı yazlar ara verdi. Bir yaz çok benzeri 212 Splash çıktı. Bir yaz hiç çıkmadı ama ben yine de Strawberry'den olsun, Kanyon'daki Douglas'ın indirim reyonunde tesadüfen olsun daima buldum bu kokumu. Zaten bu yaz yine çıkarmışlar. Ben buğday tenli olduğum için sanırım, bende pek kalıcı değil. Ama umrumda değil çünkü bu koku bence dünyanın en güzel kokularından biri.
Mor şişeli olan ise ömür boyu asla bırakmayacağım bir parfüm. Thiery Mugler Alien. Ben bu kokuyu bir arkadaşımda duydum ilk. Ama ismini soramamıştım o vakit. O zamanlar sağda solda bir iki kişide daha duydum ama adını hiç öğrenemedim. Taki geçen yaz sonu kardeşim Elif'in arkadaşı Müge'de koklayana kadar. Hemen aldım tabi. Aldığımdan beri istisnasız herkes kokumu soruyor. Tanımadığım insanlar bile. İş yerinde telefon açıyorlar kokun ne diye. Öyle bir koku yani. Üstelik de hayatımda ilk defa bir koku bu kadar kalıcı oldu bende. Bu bilgiyi paylaşmasam yeridir çünkü çok fazla kullanan yok. Ama anlayın kıymetinizi.
Şimdi öğrendim ki bu Alien'ın deodorantı da çıkmış. Alien Sunessence (sarı olan) diye yazlık kokusu da çıkmış. Tez vakit yazlık kokusunu deneyip sizlerle paylaşacağım. Ama nolu siz çok almayın bu kokuyu, bu koku hep bana özel kalsın :)
Bir de Clarins Dynamisante var. Bu kokuyu biz üniversitedeyken İrem kullanırdı. Bana o zaman hiç güzel gelmezdi. Sonra ne zaman sevmeye başladım hatırlamıyorum ama artık bu da hep bir şişem olan parfümlerimden. Bu koku ile kendimi tertemiz hissediyorum, o kadar fresh ve temiz bir koku. Bu da herkesçe pek bilinmeyen bir koku.
Daha anlatacağım çok koku var. Anılarla kokularım çok bağlantılı. Bu sebeple şu anda kullanmadığım ama benim için çok özel olan, özel olmasa bile çok beğendiğim kokular var. Ama insan kaç koku kullanabilir ki. Ben anlatmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam edin ;)
Not: 212 On Ice'ın buz kalıbı şeklindeki kutularını mumluk olarak kullanıyorum. Aynı zamanda çok dekoratifler çünkü.

Yorumlar

dora maar dedi ki…
o irem benim:) evet herkes bilmez, bilen de kolay kolay vazgeçemez. tıpkı ben ve zeynep gibi...

Popüler Yayınlar