14 Ağustos 2009

Kolay ve Havalı Yemek

Diyelim ki misafir gelecek. Vaktiniz az. Ama prezentıbl :) da olsun istiyorsunuz. O zaman iyi okuyun. Bir adet Barilla marka peynirli tortelleni alıyorsunuz. Ispanaklı falan da var ama herkes sevmeyebilir riske atmayın. Bir paket ile 3 kişi rahat doyuyor. Kişi sayısına göre siz belirleyin kaç pakete ihtiyacınız olduğunu. Bir paket tortelliniye karşı 1 paket de krema. Pınar markayı öneriyorum. Çiğ çünkü onların kreması. Kettle'da kaynattığınız suyu tencereye alın. Biraz kaynasın. İçerisine çok az zeytinyağı damlatın. Tuz koymayın, peynirli olduğu için zaten tuzlu. Kaynayan suya tortellinileri atın. Üzerinde 9 dakika yazar genelde yine de bakın ama. Ve bu süreyi aşmayın. Tortelliniler pişerken, küçük bir tencere/tavaya kremayı dökün. İçerisne biraz zeytinyağı, isteğe göre ceviz, isteğe göre fesleğen yaprağı veya kuru fesleğen koyun. Bir taşım kaynasın altını kısıp biraz daha kaynatın.
Tortelliniler hazır olduğunda süzün ama abartmayın. Yani suyunu süzer süzmez tenceye geri koyun. Hafif sulu kalmasının mahsuru yok. Hatta daha iyi kremanın ağırlığını alır. Yazarken bile canım istedi bak olsa da yesek. Üzerine de kremayı dökü karıştırın. İşte hazır. Hemen servis edin soğumasın. Dolayısıyla bunu misafirler içeri girdiğinde pişirmeye başlarsanız daha iyi olur.
Yanına da bol yeşillikli mümkünse bol rokalı ve cevizli salata bir de beyaz şarap. Tamaaaam. Afiyet olsun.





1 yorum:

Adsız dedi ki...

eveet, bunu elifle bana tam 5 sene once yapmıstın. ben ogrendigimden beri sayısız kez yaptım. sahane 8)