Hollanda'da ama Amsterdam dışında bir gün I










































































































Belki şeker bayramınız için alternatif olur. Hollanda'da, Amsterdam'dan araba kiralayarak yarım saatlik bir yolculukla varabileceğiniz iki farklı mekandan bahsedeceğim size ki bir bütün gününüzü burada geçirebilirsiniz.
İlk durak Zaanse Schans. Burası Hansel ve Gratel'in köyü olabilir. Öyle bir masal köyü yani. Değirmenleri görme ve içerisine girme şansı yakalayabileceğiniz bir yer. Örneğin küçük bir peynir atölyesi var ki peynirin nasıl yapıldığını görebiliyorsunuz. Buradan peynir de alabilirsiniz çünkü aynı peynirler Amsterdam'ın içerisinde daha pahalı. Çeşit çeşit peyniri tadarak hangisini almak istediğinize karar verebilirsin. Ben siyah kaplı olanı almıştım, tadı hala damağımda. Aynı peynirleri Macro'da ne fiyatlara sattıklarına inanamazsınız. Ayrıca Hollanda'nın Migros'u gibi diyebileceğimiz bir büyük zincir marketin hayata atıldığı küçük bakkal dükkanını, birbirinden güzel tahta oyuncakları satın alabileceğiniz oyuncak dükkanını ve daha bir sürü değişik dükkanı burada gezebilirsiniz. Gördüğünüz üzere gavurun koyunu da gel beni mıncır diyecek sevimlilikte.
Zaanse Schans'dan ayrılıp Volendam'a giderken yol üzerinde inanılmaz güzel evler görebilirsiniz. Voldendam için beni izlemeye devam edin ;)

Yorumlar

Popüler Yayınlar